Hulpmiddelen

In de week kreeg ik de vraag waar kom je toch aan de hulpmiddelen. Nu op de site van pica vind je een deel hulpmiddelen voor kinderen met autisme. 

De site is betrouwbaar en er is een snelle levering. Dus bekijk het zeker eens.

Autiplan

www.autiplan.com

Daar kun je aan de hand van picto's dag en weekplanningen maken. Je kunt ze zelfs afprinten. Werkt voor de kleine uk prima. 

Squla app

Heeft jouw uk met ass een beetje achterstand of is wat voor op school kan deze app een goede ondersteuning zijn.

Het werkt wel via een abonnement en internet maar we hebben al heel goede resultaten geboekt. Ik help hem niet, fout is fout.

Probeer het zeker een keertje wij zijn heel tevreden.

Plasdokter

Dokter elke vanhoyweghen in het zol in genk. Zij helpt met de zinnelijkstraining. 

Tel. Voor afspraak 089 32 51 51 er is een wachttijd van 2 maanden. 

Vandaag geweest. Normaal beginnen ze pas vanaf 4 jaar. Maar we moeten beginnen met kaka te doen. Na het eten 10 minuten wachten en dan naar de wc. We hebben een kalender en stickers mee gekregen. 

Ook hebben we een doorverwijzing naar een arts die bezig is met genetica. We hebben een nieuwe afspraak eind juni met de plasdokter. Ze heeft ook duidelijk gemaakt tot het wat langer gaat duren omdat mijn zoontje ASS heeft.

Vooral geen druk op de ketel, ook school zal zich erbij moeten neerleggen. Ondertussen zijn we 1 jaar verder en is hij overdag droog. Voor de nachten moeten we wachten tot 6 jaar.

Autipas

Voor meer info www.participate-autisme.be

Diagnose bevestiging en aanvraagformulier opsturen naar

Nederlandse vereniging autisme/autipas. Weltevreden 4c. 3731 AL DE BILT Nederland 

Helpicto app

Helpicto.com

Helpicto

Een nieuwe app die achter 10 dagen word gelanceerd. Dus tegen 18 februari 2018.

Weer een hulpmiddel bij.

Apps

Flickr

Schijnbaar bestaan er ook apps die kinderen met autisme kunnen helpen.

LSA

Limburgse stichting autisme

011/55 99 60

Gelegen te zonhoven

www.stijn.be voor meer info

Je hebt wel je attest nodig van autisme anders geraak je niet binnen.

Ze doen thuisbegeleiding en andere info rond autisme.

Filmpjes over autisme

www.participate-autism.be

Autisme centrale

Kennis- en ondersteuningscentrale dat theoretische en praktische expertise rond ASS verzamelt.

09/238 18 18

www.autismecentraal.com

 

Vlaamse vereniging voor autisme

Oudervereniging van kinderen met ASS. 

Tel.nr 078/152 252

www.autismevlaanderen.be

Oppas of nanny

De feestdagen komen er weer aan en dan ga je misschien opzoek naar een oppas.

Je kunt zoals al heel veel mensen doen via de gezinsbond gaan. Maar wij waren daar niet echt voorstander van. We wouden niet elke keer iemand anders.

Dus ben ik ergens anders gaan zoeken www.care.com 

D.O.P Limburg

www.doplimburg.be

Ze komen je aan huis begeleiden helemaal gratis. Indien je hier nog vragen over hebt na het bekijken van hun website mag je me mailen Natasja.bokken@gmail.com 

Inzetje beringen-mijn

Op woensdag namiddag kun je hier met de kids terecht en jij ook met je probleem. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Laan op vurten 59, beringen mijn langs de school

Facebook In-Zet

Sinterklaas samen met in-zetje

Eerst een toneeltje. Mijn kleine uk vind het geweldig

Voetreflexie bij kinderen

Dit doet echt wondere bij kinderen

Elza vanhex 011/31 18 19

Prijs 10 euro per sessie

COS

COS centrum voor ontwikkelingsstoornissen 

Als je op de wachtlijst zet van onmiddellijk beschikbaar kan het heel snel gaan. Wij hebben uiteindelijk 2 maanden moeten wachten. Je krijgt na het telefoontje met je afspraak alles mooi en duidelijk op mail. Er zitten dan nog enkele vragenlijsten bij die dan nog moeten ingevuld worden.

Ondertussen zijn we al 1 keertje geweest. Het was eigenlijk heel aangenaam. Aan de hand van spelletjes word er een evaluatie gemaakt. We hebben eerst een heel lang inleidend gesprek gehad. Worden al enkele dingen nagekeken. Er word tenminste niet met de vinger naar de ouders gewezen. We zijn vertrokken met een heel goed gevoel. Op naar de volgende afspraak.

2de afspraak zijn we ook al geweest. Was een aangename uitstap iedereen weer vriendelijk. Vandaag hebben we spelobservatie/ados gehad. Als ouder mag je niets zeggen en alles word gefilmd. Je mag er wel bij blijven. De test duurde ongeveer 1 uur. Op naar de volgende afspraak.

3de afspraak ook al achter de rug. Deze keer waren het logopedische testen. Mijn zoontje vond het heel frustrerend. Maar er is altijd ruimte om hem even tot rust te laten komen. De test duurde ongeveer 1u30.

Onze 4 de en laatste afspraak komt eraan. Dat is een gesprek met de ouders, hier hoeft het kind niet aanwezig te zijn.  Geweest er word op een rustige manier alle resultaten besproken. We hebben de diagnose wel eerst gehad omdat we een heel sterk vermoede hadden wat er mis was. We hebben voldoende info gekregen, hebben vragen mogen stellen. Ook alle documenten waren inorde die we nodig hadden. Ook alle info waar we terecht kunnen hebben we mee naar huis gekregen. 

Nu zijn jullie misschien benieuwd naar de diagnose hij heeft ASS type 9

016 33 75 07 elke dag bereikbaar van 8u30 tot 17u. Prijs is 60 euro eenmalig. Er zijn geen bijkomende kosten en je krijgt ook niets terug van de ziekenkas. 

Luizen op school

Luizenschampoo

Luizen het kan iedereen overkomen. Dus je moet je zeker niet schamen.

Breng het product eerst aan op de hoofdhuid dan trek je het door naar de lengtes. Soms moet je bij doen voor de lengtes. 15 minuutjes laten intrekken en dan zoals een gewone schampoo de haren wassen. Bij lang haar erna balsem gebruiken. Dan het luizen kammetje. Van achter naar voor. Van rechts naar links. Van voor naar achter. Van links naar rechts.

Bij lang haar ben je toch al rap 1 uur bezig.

Bedden aftrekken en matrassen en tapijten stofzuigen. Jassen en kledij wassen. Je kunt niet grondig genoeg zijn. Het zijn hardnekkige diertjes.

Kini voor kinderen

Mijn zoontje overstrekt zijn armpjes, en ben ik opzoek gegaan naar iemand die me hiermee kan helpen.

De springbal in kuringen

www.despringbal.be

0498 61 93 29

Zo we zijn geweest. Mijn zoontje heeft spelletjes moeten doen, die hij weer heel leuk vond. Probeer zoveel mogelijk info mee te hebben. Maak eventueel filmpjes van het probleem dat hadden wij ook gedaan. Hij klaagde altijd van pijn in zijn benen ondertussen weten we nu ook dat dit geen groeipijnen zijn. Dus zoek altijd verder als het probleem blijft.

Onze 2de afspraak. Een kleine test naar fijne motoriek. En zijn ze met ademhalingsoefeningen begonnen. Het was weer een hele aangename sessie waar mijn zoontje naar uitkijkt. Op naar onze volgende afspraak.

3 de afspraak ook gehad. Hij heeft een deel oefeningen moeten doen en een deel ontspanningsoefeningen. En nu komt er ook al een rekening, ben benieuwd. Rekening viel echt reuze mee. Ondertssn is hij al 1 jaar elke week aan het gaan. En we maken vooruitgang.

Oefenen bij de kini de springbal

Kinderuroloog

Ze hebben ons aangeraden om de plasbuis eens te laten na kijken. Dus zijn we weer opzoek gegaan.

Dokter pennings in het ZOL(genk) is het geworden. 

089/32 50 50

We zijn geweest. Ondanks afspraak nog iets meer dan 1 uur moeten wachten. Alles nagekeken en alles komt inorde. Door verwezen naar een plasdokter.